A férfi fülbevalók

A férfi fülbevalókkal kapcsolatos kultuszok
Egy utcai séta alkalmával jól megfigyelhető, hogy már egyre több férfi fülében feltűnnek a fülbevalók. A férfi fülbevalókkal kapcsolatban terjengő kultuszok koránt sem mondhatóak újnak, mivel a férfiak körében a fülbevaló viselése már az őskorban is szokás volt, amelyet csak a kiváltságosak érdemelhették ki és egyfajta hatalmai szimbólumként volt jelen. Napjainkban a férfi fülbevalók azonban már bekerültek a divatlapok oldalaira is.
Elsősorban meg kell itt említeni David Bechem-et, amint a divatlapok hasábjain fülbevalóval a fülében domborít. Napjainkban már egyre több neves tervező készít a férfiak részére is fülbevalókat, amelyek kétféle vízhangot keltenek az emberek körébe, mivel sok emberben érdeklődést, sok emberben viszont elrettentést vált ki.
Ebben a században bármi hasonló történik is meg már nagyon kevesen lepődnek meg rajta, viszont mikor egy fülbevalós férfit egy konzervatívabb ember pillant meg, akkor az első gondolata azon tény körül forog, hogy itt valami rendellenességgel áll szemben, valamint azon gondolkodik, hogy mi lehet ennek a kiváltó oka.
Több kérdés is megmozgatja ezzel a témával kapcsolatban az emberek gondolkodását, mint azok a kérdések, hogy „A férfi fülbevalók miért természetellenesek?”, vagy mint a „Csak a nőknek kiváltsága a fülbevaló?”. Az új nemzedék számára a férfiak fülbevaló viselése már teljes mértékben elfogadottnak mondható, éppen ebből az okból próbálják kielégíteni az ékszertervezők elsősorban a fiatalabb nemzedék igényeit.
Napjainkban a férfi fülbevalók tárháza már szinte kifogyhatatlannak mondható. Az ékszerboltok polcain már szinte rendkívüli a modellek változatossága, amellyel találkozhatunk nap, mint nap. Viszont nem mindenkinek állnak jól természetesen a férfi fülbevalók sem. Napjainkban inkább divathóbortból viselik a legtöbben, és nem pedig abból az okból, mert az a fülbevaló annyira illik az arcukhoz, vagy éppen az egyéniségükhöz. következő tanácsokat kell mindenkinek megfogadnia, aki egy férfi fülbevalót szeretne vásárolni úgy, hogy semmilyen negatív kritikát ne kapjon.
Csak a nagyobb bevásárló központok ékszerüzleteiben találni igazán jó férfi fülbevalókat. A férfi fülbevalók csakis abban az esetben mutatnak jól az egyéneken, ha azok színe harmonizál a viselőjük szemszínével. Például egy fekete fülbevalót a legjobban mutat a sötétbarna, vagy a fekete szemű férfiakon.
A férfi fülbevalókat mindig úgy kell kiválasztani, hogy azok pontosan illeszkedjenek a viselőjük hajszínéhez. Például egy szőke hajú férfi esetében semmi esetben nem szabad a nagyon sötét darabokkal próbálkozni, mivel nem fog vele senkit elkápráztatni. Nagyon fontos még figyelembe venni a férfi fülbevalók vásárlásakor a fülbevalók formáját is.
Nem szabad, hogy a fülbevaló idétlen állatfigurás legyen, valamint kerülni kell lehetőleg azokat a darabokat is, amelyek méretükben egy focilabdára hasonlítanak inkább, mint egy férfi fülbevalóra. Ennek megfelelően tehát a méret is egy nagyon fontos szempont, ugyanis a nagyon nagy férfi fülbevalók az emberekből elrettentést váltanak ki.
Viszont az sem jó döntés, ha a fülbevaló túl kicsi, hiszen akkor meg szinte semmi nem látszik belőle. Szóval minden férfi fülbevaló vásárláskor lehetőleg válasszuk ki inkább az arany középutat, amely szerint se nem nagy, se nem túl kicsi nem lesz a fülbevaló. Fontos szempont még az is, hogy legyen letisztult formájú a férfi fülbevaló, ami mondjuk lehet kör, vagy szögletes. Általában gyakori kérdés, valamint gyakori probléma az a tény is, hogy a férfi fülbevalót melyik fülbe kell beletenni.
Nos ez teljesen a férfiak esetében teljesen mindegy, viszont a férfiak általában a bal fülcimpájukat szokták erre választani. Azonban, ha valaki mondjuk mindkét fülébe szeretne fülbevalót rakni persze, akkor tudnia kell, hogy még természetesen az is megengedett. Ha minden szempontra pontosan odafigyelünk, és ennek megfelelően választunk, akkor biztos a siker.

Férfi fülbevaló Férfi fülbevaló

Franciaországban még a férfiak is hordhatnak fülbevalókat

A francia semmítőszék egy frissen nyilvánosságra hozott határozatában már a férfiak számára is engedélyezte a fülbevalók viselését a munkahelyükön. Egy szakács ügyében foglalt állást a bíróság, amikor a férfinak felmondtak a munkahelyén, mivel ötévi munka után a munkahelyén, egy előkelő vendéglőben, egy nap váratlanul fülbevalóval a fülében jelent meg. Az étterem vezetése úgy döntött, hogy egy fülbevalós séf méltatlan az úri közönséghez.
A semmítőszék döntése alapján nem érheti semmilyen hátrányos megkülönböztetés, a személyzet női tagjaihoz képest, a férfi szakácsot. A bíróság véleménye szerint a fülbevalók viselését legfeljebb a munkavédelmi okok betartásából adódóan lehet csak korlátozni, viszont akkor annak a korlátozásnak mindkét nemre egyenlő mértékben vonatkoznia kell.